Misija poduzeća Kontroling Kognosko

Sakupljanje kontrolerskih znanja i najbolje prakse u Europi i Americi, stvaranje vlastitih trendova u kontrolingu, te njihova implementacija u poduzeća sa konačnim ciljem trajne involviranosti kontrolinga u sve sfere gospodarstva – kako u privatni tako i u javni sektor.

Kontroling Kognosko je poduzeće specijalizirano za uvođenje sustava kontrolinga, edukacije iz kontrolinga za kontrolere i menadžere, organiziranje kontroling evenata, te izdavanje stručne literature iz područja kontrolinga.

Plan aktivnosti za 2019.

Uvođenje kontrolinga u poduzeće

Najveći doprinos ekonomskom napretku poduzeća

Kontroling akademija

Jedna od najboljih svjetskih škola kontrolinga

Školovanje kontrolera i menadžera

Sve što morate znati o kontrolingu

Menadžersko izvještavanje

Najnovija svjetska dostignuća u području menadžerskog izvještavanja

Izgradnja sustava planiranja

Najbolje što možete napraviti za svoju budućnost

Naši Projekti

Kontroling konferencije

ICV Međunarodna udruga kontrolera najveća je udruga kontrolera i menadžera na svijetu, a ujedno i pokrovitelj ICCC - International Controller Conference in Croatia - hrvatske konferencije koja je ušla u obitelj europskih ICV kontroling konferencija.

Kontroling nije rezerviran samo za privatni sektor. Poduzeća i organizacije u javnom sektoru imaju posebnu važnost za društvo, što nosi i posebnu odgovornost za proizvedene učinke. Mjerenje tih učinaka gotovo nije moguće bez kontrolinga. Iz tog razloga organizirali smo međunarodnu kontroling konferenciju - Učinkovito upravljanje u javnom sektoru.

Pročitajte više...

Natječaj za najbolji kontroling projekt

Natječaj za najbolji kontroling projekt prvi puta otvoren je 2014. godine. Od tada pod pokroviteljstvom ICV-a Međunarodne udruge kontrolera hrvatski kontroleri se natječu za jedinstvenu kontrolersku nagradu.

U tijeku je natječaj za najbolji kontroling projekt u 2018. godini, a objava najboljeg kontroling projekta biti će u studenom 2018. godine na 6. ICCC u Zagrebu.

Pročitajte više...

Kontroling centar Kognosko

Prvi hrvatski inkubator za razvoj kontrolerskih znanja. Svake godine susrećemo se sa više od 300 menadžera i kontrolera iz cijele regije. Na taj način prenosimo, ali i razmjenjujemo iskustva najbolje prakse i širimo mrežu kontakata. Ujedno stvaramo potpuno nove, vlastite trendove, čime svakodnevno doprinosimo razvoju kontolerske svijesti na ovim prostorima.

Pročitajte više...

Projekti implementacije kontrolinga - reference

Naš rad usmjeren je prema potrebama naših klijenata. Projekt implementacije kontrolinga uvijek je unikatan i jedinstven, a na kraju najvažnije je konačno zadovoljstvo korisnika...

Pročitajte više...

Praćenje trendova u kontrolingu

Kontroling je u suvremenom poslovanju neizostavna karika od definiranja procesa do objavljivanja rezultata, od koordiniranja sustavom planiranja do kritične rasprave o rezultatima. Kontroleri su zaduženi da prate poduzeće kao cjelinu usmjereno prema budućnosti kao poslovni partneri menadžerima na svim hijerarhijskim razinama. Moderni kontroling neizostavna je karika svakog poduzeća koje želi rasti, razvijati se i dugoročno opstati.

Pročitajte više...

Knjige u izdanju Kontroling Kognoska

Misija poduzeća Kontroling Kognosko širenje je kontrolerskog znanja, a to je najlakše uz pomoć vrhunskih knjiga.

Pročitajte više...

IGC i Kontroling Kognosko - razvoj kontrolerske metodologije

IGC je krovno kontrolersko tijelo sa sjedištem u Švicarskoj koje utvrđuje standarde kontrolerskih aktivnosti, te standarde kvalitete kontrolerskog obrazovanja.

Pročitajte više...

Internationaler Controller Verein - ICV

ICV Hrvatska postoji od 2010. godine sa sjedištem u Kontroling centru Kognosko. Voditeljica ICV radne skupine Hrvatska je Jasmina Očko.

Pročitajte više...

Uvođenje Balanced Scorecarda

Kontroling Kognosko d.o.o. ostvario je suradnju na području implementacije BCS sa jednim od najvećih stručnjaka za BSC u Europi - g. Herwigom Friedagom

Pročitajte više...

Najnovije sa našeg bloga

24. kolovoza 2018.

Najnoviji svjetski trendovi u kontrolingu dolaze u Kognosko u realnom vremenu

Najvažniji zadatak Kognoska je trajno ostati predvodnik u stvaranju novih rješenja u kontrolingu u Hrvatskoj, ali i prijenosu kontrolerskih trendova koje je kreirala najbolja svjetska praksa. Stoga smo i ove godine dali sve od sebe da tu poziciju i održimo.   […]

1. kolovoza 2018.

5 godina Kontroling centra Kognosko

  Prvi kontroling centar u Hrvatskoj slavi prvih 5! Iza nas je pet fantastičnih godina sa prekrasnim ljudima koji istinski uživaju u kontrolingu. Velika je privilegija svoj profesionalni dio života dijeliti sa ljudima koji se razvijaju, uče, napreduju. Istinsko je […]

14. prosinca 2017.

Industrija 4.0 – kontroling 4.0 – nikad veće promjene u manje vremena

Nakon parnog stroja u 1. industrijskoj revoluciji, pokretne trake u drugoj, te interneta u trećoj, četvrtu generaciju industrije određuje digitalno povezivanje proizvoda, strojeva, alata i ljudi, u najvećoj mjeri radi jačanja konkurentnosti – optimiranja procesa, bržeg implementiranja inovativnih modela […]