2ICCC2

2. International Controlling Conference in Croatia

Kontroling Kognosko d.o.o. i poslovni tjednik Lider organizirali su jedinstven kontroling događaj u 2014. godini koji je okupio preko 200 sudionika. Gost konferencije bio je ministar financija g. Boris Lalovac.

Prijenos kontrolerskih znanja i prakse osnovni je cilj ove konferencije: sudionici iz Njemačke, Švicarske, SAD, Poljske, Španjolske, Makedonije dijelili su svoja iskustva sa hrvatskim kolegama.

2ICCC

Širenjem kontrolerskog znanja diljem svijeta godinama se aktivno bavi ICV – Internationaler Controller Verain – Međunarodna udruga kontrolera, a voditeljica ICV radne skupine Hrvatska je Jasmina Očko. To je najveća udruga kontrolera i menadžera na svijetu, koji slijede kontrolersku doktrinu, a ujedno i pokrovitelj hrvatske konferencije koja je sada ušla u obitelj europskih ICV kontroling konferencija.

 

Video sa događanja

Prezentacije sa konferencije

Dr.sc. Raef Lawson: Financije kao poslovni partneri – američki put
Malgorzata Podskarbi: Praktična rješenja – kontroling u Volkswagenu
Dr.sc. Herwig Friedag: Uspješne promjene u upravljanju i kontrolingu u cilju kvalitetnijih inovacija
Dr.sc. Jürgen Faisst: Primjena SUCCESS modela i IBCS u poslovnoj komunikaciji
Ulrich Müller Bosom: Izazovi modernog kontrolinga
Dr.sc. Hendrik Vater: Trendovi i faktori uspjeha u upravljanju radnim kapitalom
Mitka Mojsovska: Implementacija kontrolinga u poduzeće Kola
Dunja Vuković : Kako brojke pretvoriti iz prijetnje u priliku
2 ICCC - Najveći kontrolerski događaj u Hrvatskoj

2 ICCC - Najveći kontrolerski događaj u Hrvatskoj

Cilj i ove ICV konferencije (kao i svih ostalih u Europi) je promoviranje najbolje kontrolerske prakse i njeno približavanje lokalnim gospodarstvima. Kontroling se razvija na globalnom nivou, iskustva se dijele, svako poduzeće može crpiti iskušane spoznaje. Evolucija kontrolinga događa se pred našim očima – njegova modernizacija je globalna, koristimo ga lokalno. Kontroler je danas partner menadžmenta, njegov ekonomski savjetnik. Znanje se prenosi diljem planete, potrebno ga je samo implementirati.

Pročitaj Više...
Lalovac: Kada uzimamo od gospodarstva moramo točno znati koji je efekt

Lalovac: Kada uzimamo od gospodarstva moramo točno znati koji je efekt

Započela je druga međunarodna konferencija o kontrolingu koju organiziraju kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider. Prisutnima se obratio ministar finacija Boris Lalovac koji je istaknuo da je sam zaljubljenik u kontroling, te smatra da se kontroling treba uvesti i u javnu upravu što mu je jedan od ciljeva. Istaknuo je da je u tijeku sastavljanje proračuna za sljedeću godinu, te se osvrnuo na pregovore s ministrima oko njihovih želja. Državni proračun je najveće poduzeće u Hrvatskoj sa 130 miljardi kuna.

Pročitaj Više...
Tehnološke inovacije postat će najvažnije za konkurentnost poduzeća

Tehnološke inovacije postat će najvažnije za konkurentnost poduzeća

Dr. Raef Lawson , stručnjak za financije i menadžersko računovodstvo iz SAD-a, u nastavku 2. međunarodne konferencije o kontrolingu, istaknuo je kako se u kontrolingu sve više mijenja financijska uloga.

Pročitaj Više...
'Financijske brojke su bitne, ali kontroleri moraju nekad gledati iznad njih'

'Financijske brojke su bitne, ali kontroleri moraju nekad gledati iznad njih'

U nastavku druge međunarodne konferencije o kontrolingu koju organiziraju Lider i Kontroling Kognosko iznesena su neka praktična rješenja koje svi mogu primjeniti u svojim kompanijama. U uvodu je Malgorzata Podskrabi direktorica kontrolinga u Volkswagen Poznanu predstavila tvornicu koja je nedavno otvorena. U izlaganju osvrnula se na praktičnu primjenu kontrolinga, te otkrila što je to donijelo njihovoj tvornici.

Pročitaj Više...
Upravljanjem radnim kapitalom može se povećati likvidnost

Upravljanjem radnim kapitalom može se povećati likvidnost

U završnom dijelu 2. međunarodne konferencije o kontrolingu, Hendrik Vater iz DHL Supply Chain u Njemačkoj, istaknuo je kako treba prepoznati trendove u upravljanju radnim kapitalom i njegovo značenje za kontroling.

Pročitaj Više...

AmCham je objavio osvrt na održanu 2.ICCC

Osvrt na održanu konferenciju objavljen u tjednilu Lider dana 14.11.2014. godine

Kako je bilo na našoj prošloj konferenciji (1. ICCC dana 05.11.2013.)

Najava konferencije u tjedniku Lider br.: 473