Blog

ICV – all-in-one package for controllers

icv

Controlling Competence: come together, work together, grow together.


U ICV-u stvaramo trendove i dijelimo spoznaje. Ova najveća međunarodna udruga kontrolera otvorena je za sve one koji žive kontroling – za kontrolere, konzultante za kontroling, profesore, menadžere, CEO i CFO, poduzetnike.

Okuplja ljude koji zajedno pripadaju jer ih zanima kontroling. Teorija i praksa, razmišljanje i izvedba. Snaga ICV-a leži u razmjeni ideja, brainstormingu, razgovoru, unapređenju, kreiranju novih trendova…

Cilj ICV-a je stalni razvoj kontrolinga. Kao neprofitna udruga ne slijedi komercijalnu svrhu, a fokus je na razvoju vlastitih kompetencija njenih članova i kontrolinga općenito.

ICV at a glance


International ICV work-group – rujan 2017.

Prije gotovo 4 godine osnovali smo međunarodnu ICV-radnu skupinu koja je otvorena za iskusne kontrolore i konzultante iz svih zemalja. Svake godine skupina odabire jednu tvrtku (Target company) kako bi ju analizirala te naposljetku dala ideje, prijedloge i sugestije za moderan menadžment u svim područjima kompanije.

Rad u ovoj skupini podrazumijeva ulaganje svog znanja, truda i vremena, ali i fantastično međunarodno iskustvo u raznim poduzećima i sa međunarodnom skupinom kontroling-stručnjaka.

Jednu od vrlo konstruktivnih radionica na rješavanju problema ovogodišnje target-company imali smo ove jeseni u Londonu. Radili smo u sklopu Imperial College Business School – jedne od vodećih poslovnih škola Londona. Ovaj predani rad dvanaest iskusnih stručnjaka iznjedrio je vrhunske rezultate. I već smo spremni za ovu „Target-company 2018.“ (možda ove godine u Hrvatskoj…).

 

 11 zemalja na Međunarodnoj konferenciji za menadžment ICV-a u Munchenu – listopad 2017.


Šezdeset voditelja ICV radnih skupina konstruktivno je surađivalo na temama važnim za budućnost razvoja kontrolinga. Otvorenost i uzajamno poštovanje obilježili su ovaj intenzivan događaj. Ovo je bila prilika da se svi članovi bolje upoznaju, umreže, razmjenjuju mišljenja i iskustva. Prezentirani su najnoviji trendovi i suvremena kontrolerska rješenja, a tijekom paralelnih radionica sudionici su razvili rješenja za postavljene zadatke.

Zajednički je zaključak svih prisutnih kako ovakvi skupovi izuzetno doprinose prijenosu znanja i novih informacija preko voditelja skupina u nacionalne i lokalne zajednice, čime ICV u potpunosti ispunjava svoju viziju i misiju.

 


ICV Hrvatska

ICV svoje sjedište u Hrvatskoj ima na Laništu – u prostoru poduzeća Kontroling Kognosko od 2010. godine.  Aktivno djeluje stotinjak članova.

ICV je također već petu godinu pokrovitelj najveće hrvatske kontroling konferencije – ICCC International Contolling Conference in Croatia

ICCC tako spada u jednu od petnaestak ICV konferencija koje se svake godine održavaju diljem svijeta.

Ova potpora ICV-a kao najveće svjetske organizacije osnažuje nas u nastojanjima da najnovija svjetska kontrerska znanja gotovo u realnom vremenu prenosimo u hrvatsko gospodarstvo. Naša konferencija na taj način postaje etablirana u svjetskim kontrolerskim krugovima i upravo iz tog razloga okuplja svake godine sve veći broj kontrolera, menadžera i poduzetnika.

Kako je bilo na 5 ICCC – 14.11.2017. ….