power bi1

POWER BI alati

Power BI alate vaše će analize podataka dovesti na sasvim novu razinu, a vaše poslovno izvještavanje doživjeti će pravu revoluciju.

 

Kontroleri su do sada najviše vremena trošili na mukotrpno prikupljanje podataka, dok je za najvažniji powerbi net2posao – analizu, dijagnozu i savjetovanje menadžmenta o terapiji – redovito ostajalo malo ili ništa vremena. Upravo to sada se može uvelike promijeniti.

U posljednje vrijeme Power BI alati postali su apsolutna top-tema, a zadatak im je brz i jednostavan pronalazak, analiza, vizualizacija i razmjena podataka – i to pomoću Excela!

Ovaj alat dostupan je svima, i uz adekvatnu edukaciju može učiniti pravu revoluciju u vašem kontrolingu.

Power Query i Power Pivot su besplatni,  već se nalaze u Excelu,  a od svih BI alata prisutnih na tržištu – najbrže se uče!

 

Power BI alate dijele se na tri područja:

Power Query
Služi za unos podataka i povezivanje s raznim izvorima podataka i bazama podataka (uključujući SQL Server, Windows Azure, Access, Oracle, IBM DB2, MySQL) ili datoteka.

Power Pivot
Služi za samostalno modeliranje velikog skupa podataka, za stvaranje veza između modela, prilagođenih mjera, hijerarhije ili KPI indikatora.

Power BI Desktop
Služi za vizualizaciju podataka, publiciranje data modela i izvještavanje ( mobitel, claud).

power bi net1

LINK: Prijavite se na edukaciju “Power BI alati”

Ukoliko ste zainteresirani da Power BI alate koristite i u svojem poduzeću, mi vam u tome možemo pomoći. Potrebno je samo popuniti obrazac u nastavku:

Prijava za implementaciju Power BI alata