BCG2

Uvođenje Balanced Scorecarda

Kontroling Kognosko d.o.o. ostvario je suradnju na području implementacije BCS sa jednim od najvećih stručnjaka za BSC u Europi - g. Herwigom Friedagom iz konzultantskog poduzeća Friedag Consult

Balanced Scorecard je sustav upravljanja strategijom koji organizacije svih vrsta širom svijeta  intenzivno koriste kako bi uskladili svoju viziju i strategiju s poslovnim aktivnostima, poboljšali unutrašnje i vanjske komunikacije te pratili učinak organizacije u odnosu na strateške ciljeve.

BSC koncept, odnosno upravljanje provođenjem strategije, smatra se jednom od najrevolucionarnijih poslovnih ideja našeg doba. Uspješnost metode bazira se na određivanju preciznih načina mjerenja uspješnosti.

Drugim riječima, BSC metoda je primjenjiva u organizacijama gdje analiza podataka i precizna mjerenja svih aktivnosti predstavljaju značajan dio korporativne stvarnosti. U slobodnom prijevodu pojam bi mogao značiti uravnotežena karta ciljeva.

Vrlo često se u praksi uspješnost poduzeća izražava kroz neke pojedinačne mjere, posebice one financijske poput prihoda ili rentabilnosti. Međutim, da bi se postigao uravnoteženi pogled, potrebno je još mnogo toga.

BSC s druge strane pruža uravnoteženi pogled na poslovanje iz četiri perspektive:

• iz perspektive naših kupaca
• iz perspektive naših internih procesa
• iz perspektiva inovacija i učenja
• te u konačnici iz perspektive financijskih rezultata


 

Friedag Consulting  jednan je od najboljih njemačkih konzultantskh podzeća za implementaciju BCS

Friedag Consulting jednan je od najboljih njemačkih konzultantskh podzeća za implementaciju BCS

Friedag Consult je poduzeće iz Berlina koje se od 1997. godine bavi problemima formuliranja strategije u skladu sa konceptom tvorca BSC-a Kaplan/Norton.
Održano je više od 300 seminara i radionica na temu BSC, moderirano je preko 4.000 menadžera u preko 100 strateških projekata poduzeća.

Pročitaj Više...
Herwig Friedag

Herwig Friedag

Dr. Herwig Friedag je jedan od najistaknutijih njemačkih konzultanata za upravljanje i predavač na brojnim njemačkim sveučilištima. Također, jedan je od vodećih ljudi ICV-a, ali prije svega jedan od najpoznatijih njemačkih konzultanata za provedbu Balanced Scorecard, kao i autor nekoliko knjiga o BSC i kontrolingu.

Gostovanja g. Friedaga u Kontroling centru Kognosko

Balanced Scorecard - Premium Tool for Controlling

12. ICV workshop

Seven - the magical number

Prijava za implementaciju BSC